Ofte stilte spørsmål

Når du bestiller med GoCarRental, bestiller du egentlig ikke en spesifikk bil, men du velger en kategori av biler. Når du drar for å hente bilen din, får du ofte velge mellom flere biler i denne kategorien. Om du er 100% sikker på hvilken bil du vil ha, må du spørre leiefirmaet om dette direkte, etter du har bestilt. De vil gledelig hjelpe deg – men det vil selvfølgelig avhenge av tilgjengeligheten på ditt hentested. Om det eksakte bilmerket eller modellen du så i bookingprosessen ikke nå er tilgjengelig, får du et ekvivalent alternativ.

I de fleste tilfeller, kan leiebiler kjøres utenfor det landet hvor du hentet bilen. Mer informasjon finner du i Leievilkårene på siden søkeresultater.

Når du bestiller med GoCarRental, vil din reservasjon sendes inn til det leiebilselskapet du velger. Så fort dette er bekreftet, vil du få en mail som bekrefter dette, inkludert din leiebilkupong – dette skjer vanligvis innen få timer. Du trenger denne kupongen for å hente bilen din. Om du ikke mottar denne kupongen, vennligst kontakt oss.

Du kan bruke et antall andre betalingsmetoder for å bestille bilen din, men for øyeblikket trenger du et kredittkort når du henter bilen. Om du ikke har et kredittkort til de ansatte i leiebilselskapet, kan leiebilselskapet forbeholde seg retten til å ikke utlevere bilen, og GoCarRental kan ikke holdes ansvarlig for dette.

For bestilling kan du bruke et antall forskjellige kreditt- og debitkort. Dessverre tillater vi ikke betaling med American Express, men om du blir spurt om å vise et kredittkort i resepsjonen til leiebilselskapet, kan de tillate American Express. Leiebilagentene krever et kredittkort i sjåførens navn. Dette er fordi et depositum kreves, og dette belastes ikke før bilen hentes. I enkelte land kreves to kredittkort i tilfeller av leie av større biler til en gruppe. Sjekk alltid at kredittkortet har nok kreditt når du henter bilen din. Det godkjente beløpet korresponderer generelt med forsikring og drivstoff, men varierer avhengig av størrelsen på bilen, sjåførens alder, leiebilagenten, leieperioden og leveringen av kjøretøyet. Om du ikke leverer et kredittkort når du henter bilen, er det ikke mulig å få en refundering. Så pass på at du tar med deg et kredittkort!

Leieprisen vil synlig vises på vår nettside. I noen tilfeller vil du bli belastet et depositum og eventuelle resterende betalinger når du henter bilen – andre krever at alt betales fullt ut før du henter bilen.

I dette tilfellet må eieren av kredittkortet registrere seg som hovedsjåfør selv om denne personen ikke skal kjøre bilen, og vil måtte legge til en ekstra sjåfør som han eller hun må lede. I tilfeller hvor eieren ikke har et gyldig førerkort, vil ikke bilen bli gitt ut, da dette scenarioet ikke er i tråd med leievilkårene.

Om du ønsker å endre eller avbestille reservasjonen din, kan du enkelt og greit skrive inn detaljene under avsnittet Behandle Min Bestilling. Om du trenger videre hjelp, vennligst kontakt oss.

Vennligst kontakt bilutleiefirmaet som har gitt deg bilen. Du vil finne kontaktinformasjon på kupongen og/eller i din leieavtale. Du må informere utleieagenten umiddelbart dersom du har havnet i en ulykke. I tilfeller av ulykker, skal du gjøre følgende: - Få fullstendige detaljer av menneskene som er involvert i ulykken, og eventuelle vitner. - Gi leiebilagenten all denne informasjonen. - Informer myndighetene øyeblikkelig om noe burde etterforskes eller om noen er skadet. - Ikke forlat kjøretøyet uten å ta visse forhåndsregler. - Ingen refusjon vil bli gjort på grunn av leietid som er gått tapt om kjøretøyet er involvert i en ulykke.

På GoCarRental er det ingen aldersgrense, så lenge du har hatt førerkortet ditt i minst 1 år. Det er en tilleggsavgift for unge sjåfører som ikke er inkludert i den totale prisen som vises på bestillingstidspunktet på GoCarRental, men det er spesifisert i leievilkårene. Denne summen må betales hos det aktuelle leiebilfirmaet når du henter bilen.

En tilleggssjåfør kan legges til når du henter bilen hos leiebilselskapet. Alle tilleggssjåfører må være tilstede under hentingen av bilen, og må ha et gyldig førerkort for å signere leieavtalen. Noter at alle tilleggskostnader og tilleggssjåfører er betalt for under hentingen av leiebilen før bilen hentes.

I forsikringssaker dekkes den forsikrede personen for eventuelle skader gjort av en tredjeperson. Egenandelen kan være mellom 1900 og 15 000 kr, og avhenger av type bil, alternativer og av leieavtalen. Unntaket er om man signerer en ekstra forsikringsavtale slik som Zero Gap som tilbys av GoCarRental eller det som tilbys av leiebilselskapet, men sistnevne er mindre beleilig enn Zero Gap.

- Setet til nyfødte er passende for babyer opptil 13 kg (anbefalt for spedbarn opptil 12 måneder gamle) - Setet til småbarn er passende for 9 til 18 kg (anbefalt for barn fra 9 måneder til 4 år).

Sjåførene må ha hatt et gyldig førerkort i minst 1 år og må ikke ha begått en alvorlig overtredelse i trafikken. Om førerkortet ikke er skrevet med bokstaver i det Latinske alfabetet (f.eks. arabisk, gresk, russisk eller kinesisk), trenger de et gyldig internasjonalt førerkort (IDL International Driving License). Det internasjonale førerkortet må medfølge sammen med det originale førerkortet til sjåføren.

Når du ankommer hentestedet til din bil, må du vise frem den printede kupongen. Om du ikke har denne med deg, kan du bli belastet for tilleggskostnader, og vi kan dessverre ikke gi deg en refundering av dette. Vennligst ikke vær avhengig av å ta med deg kupongen på telefonen eller nettbrettet - forsikre deg ved å printe ut kupongen, ta det med deg og ta vare på det.